Barion Pixel

About us

Hiszünk a JÓ hamburger erejében

Tőkés István

A Szmörében a célunk az, hogy olyan hamburgereket készítsünk, amelyek finomak, laktatóak és természetes alapanyagokból készülnek. Úgy érjük el mindezt, hogy minden egyes falatba beleadjuk a szívünket és a lelkünket.

Válogatott, adalékanyag mentes és természetes alapanyagokból dolgozunk, mert fontos számunkra, hogy a vendégeink érezzék a különbséget. Az ízek terén a jól ismert és szeretett gyorséttermi világot idézzük meg, de minden falat mögött ott van a gondosság és a minőség iránti elkötelezettségünk. Minden folyamatot automatizálunk, hogy a rendelés gyors és zökkenőmentes legyen, de a kézműves megközelítést soha nem áldozzuk fel.

Honnan indultunk?

Minden 2008-ban Füzesgyarmaton kezdődött, egy családi kis fogadóban. Szezonon kívül is vendégeket fogadtunk, én meg közben tinédzserként azon gondolkodtam, hogy merre tovább az életemben. A vízilabda volt a szenvedélyem, de sokat kellett segíteni otthoni feladatokban, így nem tudtam bejárni (a nyári alapozásra) az edzésekre, szezonnyitókra, így végül a konyhában tevékenykedtem szüleimmel. Az első próbálkozásom pizza volt, ami egész jól sikerült, de ettől többet akartam, úgy éreztem, hogy a tudásomat szélesebb körben kellene megmutatnom.

Az első hamburgerek

Hamburgereket akartam készíteni, de azonnal szembesültem a kihívással: nem találtam jó minőségű marhahúst. Akkor úgy döntöttem, saját kezembe veszem a dolgot, és sertéshúsból kezdtem el, mert könnyebb találni vidéken. Így hát én készítettem el azt a tökéletes hambipogácsát, amit más burgerezőkben készen mirelitként vesznek. Elkezdtem húst darálni, pontosan úgy, ahogy a nagykönyvben meg van írva: 20-25% zsírtartalommal, hogy a maximális ízélményt érjem el. Fűszereztem, kísérleteztem, és egyre inkább az lett a célom, hogy valami egyedit hozzak létre. Nem volt szabály, amit ne rúgtam volna fel, bármit kértek a vendégek, azt megcsináltam – tükörtojás, erős paprika, nem számított. Nem tartottam ízkultúrát, nem volt saját magam által meghatározott ízharmónia.

A Szmöre szósz születése

Halkan megjegyzem, hogy ebben az időben fejlesztettem ki a mai Szmöre szószt is, ami azóta is változatlan recepttel készül, természetes alapanyagokból. Ezt hónapokig tökéletesítettem, míg végül olyan lett, amilyennek elképzeltem. Azóta is a mai napig, minden nap én állítom össze, hiszen titkos recept alapján készül, és így tudom ugyanazt az ízt és a legjobb minőséget biztosítani. Ez a szósz a lelke a burgereinknek, és 7 pecsétes titok őrzi.

Miért „Szmöre”?

A Szmöre Burger ötlete akkor fogalmazódott meg bennem, amikor kipróbáltam az összes Debrecenben elérhető burgert, de mégis hiányzott valami extra, valami plusz. Mindegyikben volt valami, ami nem stimmelt. Vagy túl savanyú volt az uborka, vagy az ízek nem passzoltak össze, nem álltak harmóniában egymással. Nem találtam ízharmonikus, minőségi burgert.

Az első üzlet

Egy nap elsétáltam a régi Bem téri üzlet előtt, ami kiadó volt. Első látásra tudtam, hogy ez lesz az én „műhelyem,” ahol finomabbnál finomabb kézműves hambik fognak készülni. Úgyhogy nekiálltam, és elkezdtem létrehozni, amit mindig is akartam. Nyitás után az első pár hónap volt a legnehezebb időszak a Szmöre életében. Akadt olyan is, hogy fél napokat ültem az üzletben egyedül, és vártam, hogy valakinek készíthessek egy finomat.

Közösségépítés és fejlődés

Aztán szépen lassan egyre több vendég tért be hozzánk, és pár hónap múlva kialakult egy igazi Szmöre közösség. Fejlesztettük a konyhát, ami elvette a helyben fogyasztás lehetőségét. Ez nem volt elfogadható számomra. Már ki tudtunk szolgálni több rendelést, azonban hiányzott a Ti személyetek. Nem tudtunk beszélgetni, és nem tudtátok helyben elfogyasztani a hambikat.

Az új Szmöre

Akkor éreztem azt, hogy új üzletre van szükség, mert szerettem volna, hogy frissen, egyenesen a rostlapról tudjátok élvezni a hamburgereket, egy kényelmes, igényes környezetben (ne csak kiszállítva). Szükség volt egy szebb, tágasabb, nagyobb és felszereltebb háttérkonyhával rendelkező üzletre, hogy még többet adhassunk nektek.

Legyél a csapatunk tagja, dolgozz te is a Szmörében!

Those who have already eaten with us

rendelj házhoz a szmöre burgertől

Rendelést mindennap 8:00 és 21:20 között tudsz leadni.